Klientudtalelser

Vores udadreagerende datter er blevet rolig og glad og er i langt bedre trivsel

Med simple, effektive midler har vi fået skabt ro i hendes sanse- og nervesystem. Vi har oplevet en så markant fremgang, at vi kniber os i armen.

Vi havde længe søgt efter sparring og professionel hjælp til at takle vores femårige datter, der i et par år har haft det svært i børnehaven og blevet mere og mere udadreagerende. Jonna har været den helt rette til at hjælpe vores familie. I stedet for at se på vores datters adfærd, ser Jonna på årsagerne! Med simple, effektive midler, som vi nemt har fået integreret i vores hverdag, har vi fået skabt ro i vores datters sanse- og nervesystem. Pludselig kan hun klare mange flere sanseindtryk, er blevet meget mere rolig og ikke mindst en gladere pige i langt bedre trivsel. Det essentielle for os har været, at vi alle er blevet mødt med den største forståelse, og at vi sammen med Jonna har arbejdet forebyggende. På bare tre måneder har vi oplevet så markant fremgang, at vi kniber os selv i armen. Det har givet vores familie så meget luft og overskud tilbage, og ikke mindst har vores datter fået det langt bedre og er blevet en glad pige  igen.
De største anbefalinger herfra.

Gitte & Anders

Fra udfordringer og bekymring til håb, fremgang og mere overskud

Adem havde mange udfordringer og havde blandt andet svært ved at sidde i ro.
Det er han blevet rigtig god til, som billederne her viser: dyb koncentration og fuldstændig ro.
Læs her, hvordan han har udviklet sig på alle områder.


Jeg har kørt det nye putteritual… KÆMPE succes

Kære Jonna,
Tak for sidst. Virkelig dejligt at være hos dig og få et overblik over hans situation lige nu. Jeg har kørt det nye putteritual siden tirsdag aften … KÆMPE succes. Han har lagt sig selv til at sove ? Ved ikke, hvordan jeg skal takke dig.

Betina, mor til Villads på 10 år

Jeg er blæst bagover af, hvor helt utroligt kompetent og dygtig du er

“Tak for behagelig samtale og stor hjælp og sparring i fredags…
1000 tak for dig Jonna. Jeg er blæst bagover af, hvor helt utroligt kompetent og dygtig du er… Tak… ♥”.

Uddrag af maildialog forud for konsultationen:

“Hej Christel,
Mit forslag er, at du fortæller de andre mødedeltagere, at utryghed, manglende kropsfornemmelse, umoden blære og ikke at blive mødt på sine behov er årsager til, at for tidligt fødte børn tit bruger ble i længere tid end normalt. Og at det er et ekstraordinært stort tryghedsbehov, der er årsag til, at de i mange tilfælde bruger sut i længere tid. Du kan fortælle, at du har den viden fra mig, som er specialist i følger af for tidlig fødsel. Og så kan du se, om der er noget i artiklen her , som du kan kopiere og printe til deltagerne”.

“Hej Jonna,
Tak… ?
Reddet på målstregen. Tak fordi du “klædte mig på” til mødet: Fra anbringelse… Til mor-barn ophold… Til samspilsundersøgelse.
/Christel”

Christel, mor til for tidligt fødte tvillinger

Fra store skoleproblemer til en helt vild trivsel og udvikling

Storm er en 8-årig dreng, der er født i uge 30+4 og med lav fødselsvægt (SGA).
Da hans forældre kontaktede mig, havde han store udfordringer i skolen og SFO’en. Han blev nemt overstimuleret og havde svært ved at holde koncentrationen. Havde brug for meget ro og overskud for at kunne indlære.
Han blev let påvirket af larm/lyde og lugt, mistede koncentrationen og endte i en ‘total nedsmeltning’, når han kom hjem om eftermiddagen. Han havde generelt svært ved at håndtere stress.
Det var svært for ham at mærke sig selv og at vise eller sætte ord på sine følelser.
Han havde med forældrenes ord meget dårlige sociale kompetencer. Kunne ikke løse konflikter og var ofte slet ikke klar over, at hans adfærd havde skabt en konflikt. Han havde brug for meget voksenhjælp til det sociale samspil og havde ikke overskud til at sætte sig ind i, hvordan de andre børn havde det og dermed tage hensyn til dem og deres behov.
Derudover havde han et meget stort behov for tryghed hos sin far og mor og havde svært ved at knytte sig til andre.
Allerede inden Storm har fuldført hele den samlede indsats, jeg sammen med hans forældre har planlagt for ham, har han gjort kæmpe fremskridt. Hans mor beskriver det sådan:

“Det sidste halve år har der bestemt været en positiv fremgang for Storm.
Det er rigtig svært præcist at sige, hvad der er sket, men vi oplever mere ro over ham, en mere glad dreng. Det var vildt at se, hvor stor forskel der var efter to måneder.
Hans klasselærer oplevede også mere ro over ham. Det går rigtig godt i skolen. Storm deltager i al undervisning, selv musik og idræt, som var rigtig svært for ham i 0. klasse. Han fungerer på lige fod med sine klassekammerater og er flot med fagligt.
Vi har faktisk sluppet noget af vores faste stuktur, så som daglig gennemgang af dagen, hvem henter og hvornår, hvilke fag/lærere skal han have den pågældende dag m.m.
Ingen tvivl om, at han rummer skolen/sfo’en meget meget bedre. Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår jeg sidst har hørt noget negativt omkring ham. Jeg oplever oftere og oftere, at både lærere/pædagoger og andre børns forældre omtaler ham positivt.
Han bliver stadig træt efter en dag, så han hentes fortsat tidligt (ml 13.30 og 14.30), men efter en stillepause hjemme er der mere overskud end tidligere, hvor alt handlede om ren overlevelse til sengetid. Så det går også fremad. Han er helt klart blevet en gladere dreng.
Summa summarum er, at vi er kommet et godt skridt den rigtige vej. Det går virkelig godt, og jeg vil sige, at vi er så tæt på mål som muligt.
Næsten dagligt siger min mand og jeg til hinanden: ”Det er en helt vild udvikling, der er sket med Storm”. Det er SÅ fantastisk, det der er sket med ham”.

Stor tak til Storm og hans forældre for et godt samarbejde og for den indsats, de for deres del har gjort for at komme så langt på så kort tid.

Et barn i mere harmoni og med større robusthed

Mail fra mor til Johan på 6 år, som har været i et forløb hos mig med forældrecoaching samt et supplerende indsatsforløb med fokus på nervesystem, krop og følelsesliv:

“At i alt går det bare rigtig godt ?
Der er blevet lagt låg på den motoriske uro. Vi oplever nu et barn, som er langt mere i harmoni med sig selv og med en større robusthed i forhold til ydre påvirkninger.
Konflikterne har fået en helt anden karakter og er noget nemmere af gennemskue årsagen til. Vi kan tale os til rette om meget, og ellers accepteres de tydelige grænser i stadigt stigende grad. Vi oplever til gengæld, at Johan har fundet en naturlig langsomhed, som vi forsøger at sætte tid af til. Han har fået et meget større overskud til at sætte ord på, før han ikke kan rumme en frustration længere. Der er overhovedet ingen voldsomhed længere rettet mod mig.
Aftensmaden forløber nu oftest med hyggelig snak over maden, og puttetiden er helt tilbage, hvor det bare er ren hygge.
Og hvad gør vi så… Tja. For det første forsøger vi virkeligt at vælge vores kampe. Ser igennem fingre med mindre ting, vejleder positivt og anerkender, når Johan selv mærker efter – hvad enten han er træt, sur, ked, føler sig uretfærdigt behandlet, er sulten, skal på toilettet m.v.
Vi bruger stadig meget lydbog og vandleg til de stunder, hvor der er behov for ro og “nedkøling”. Gyngen sætter han sig i af sig selv, når den er fremme, og er derfor ikke i struktur længere. Massage spørger han selv efter og vil også gerne kløs en del på ryggen.
Og så har vi fået en kæmpestor trampolin i haven, samt en boksepude i kælderen. Johan er også startet til spejder. Vi sørger for at have klare grænser og være konsekvente. Men går langt for at anerkende, når han mærker efter. Som på Dyrskuet sidste søndag, hvor han fik nej til candyfloss, da det er for meget sukker før en skoledag. Han fortalte, at det var så svært for ham ikke at få, fordi han blev så jaloux på de andre, der gik rundt med dem. Jeg lyttede og anerkendte ham for at kunne mærke og fortælle, hvordan han havde det. Så vi fandt et kompromis. For et år siden var han i en lignende situation gået helt i baglås. Og ville slet ikke have kunnet mærke sig selv fra det øjeblik, vi gik ind på dyrskuet. Det var givetvis endt med, vi var taget hjem med et voldsomt frustreret barn i armene. Og jeg har snart mange lignende eksempler. Så jeg er virkelig bare så stolt af ham og glad på hele familiens vegne.
Vi har revurderet og truffet nogle valg mht. vores økonomi og på sin vis også livstil. Vi har så at sige blandet bunken og lagt alle kortene på bordet på ny. Mange af dem faktisk på samme steder. Men processen har givet en fornyet optimisme i forhold til, at vi jo egentligt er der, hvor vi gerne vil være. Og så er det lidt nemmere at acceptere, at nogle ting så ikke lige er på plads endnu og måske heller ikke bliver præcis, som vi havde forestillet os. Den ro og accept er jeg ikke et splitsekund i tvivl om, også har en stor effekt på Johan”.

Jeg takker familien for godt samarbejde og er imponeret over det arbejde, både Johan og hans forældre har lagt i at vende den negative spiral til en positiv :-)

Ny livsglæde efter 60 år med senfølger af for tidlig fødsel

Selv om jeg har mange børn og unge under mine vinger, har jeg også voksne klienter. Mine særlige kompetencer på præmaturområdet betyder, at voksne for tidligt fødte hos mig kan få støtte til et bedre liv.
Lige som det er tilfældet med børn og unge, lægger jeg helhedsorienterede og individuelle handleplaner sammen med mine voksne klienter. Og jeg går naturligvis frem efter mine grundprincipper om at se bag symptomerne og afhjælpe årsagerne.
Gamle traumer kan opløses, og uhensigtsmæssige tanke- og handlemønstre kan ændres. Der kan komme mere ro i hovedet og kroppen.

Inge-Marie er i 60-års alderen og 3 måneder for tidligt født. Ved vores første konsultation var hun i en følelsesmæssig svær tilstand. Det udartede sig i vrede, frustration, og rådvildhed.
Et stykke inde i vores forløb skriver Inge-Marie sådan i en mail til mig:

“Skønt at være godt på vej i sit liv nu.
At kunne sige ‘ved ikke’ eller ‘find selv ud af det’ giver mig en indre ro og dermed overskud.
Det bedste er, at jeg nu kan begynde at mærke indre glæde, hvilket jeg ikke har gjort i lang tid.
Har for første gang i mit liv bestilt tøsetur til Malta sammen med en gammel veninde”.

Jeg glæder mig utroligt meget på Inge-Maries vegne og klapper i hænderne af hendes flotte udviklingsarbejde i processen. Jeg ønsker god ferierejse ?

Meget håb for fremtiden

“Tusen takk til deg! Vi er så glade for at vi har kommet i gang med dette nå – og at vi allerede ser så store fremskritt. Det gir mye håp for fremtiden! Og en bedre hverdag her og nå”.

Mor til en norsk dreng på 4½ år, lidt inde i forløbet

Jakob er i god trivsel og udvikling, når han forstås og støttes på rette vis

“Jakob trives i skolen, hans selvværd/selvtillid er styrket, og han er nu i stand til at deltage i alle fag og har ikke længere behov for reduceret skoleskema. Han har modet til at fremlægge samt markere i timerne, han kan deltage i skuespil og lignende aktiviteter, og han er trods fravær tilvalgt og fuldt ud accepteret af sine kammerater.
Hans hukommelsesspændvidde og arbejdshukommelse er blevet bedre, hvorfor han nu kan deltage i gruppearbejde samt har nemmere ved at forstå kollektive beskeder og omsætte tavlegennemgang til reel handling. Han når mere i skolen, og lektierne er derfor blevet færre”.

Forældre til Jakob på 12 år, født i uge 35, immundefekt og følger af for tidlig fødsel

Indsatsen har givet supergode resultater, og Lasses lærer er meget begejstret

“Vi arbejder på at undgå skænderier foran børnene og i stedet tage konstruktive ikke-anklagende samtaler om vores forskellige tilgange, når sindene er i ro, og børnene sover. At ”blive på egen banehalvdel” i vores fælles kommunikation og at sørge for at få gode oplevelser sammen, både som par og familie.
Jeg har besluttet at gå ned i arbejdstid og finde et nyt job, som kræver mindre af mig. Så vil jeg kunne være hjemme om eftermiddagen, hvor børnene og jeg kan lave aktiviteter sammen og have noget mere nærvær.
Vi har indført reduceret skærmtid med bl.a. 1 ugentlig dag helt uden skærm.
Lasse er begyndt til to forskellige fritidsaktiviteter, hvor han bruger sin krop meget og varieret.
Vi og skolen har oplevet en rigtig fin fremgang:

  • Han er nu i dansk på niveau med de andre børn i klassen
  • Han skriver nu mere i hånden og mindre på elektronik
  • Han er blevet mere selvstændig på flere områder
  • Han har fået en mere tryg søvn”

Mor til “Lasse” på 9 år, født uge 32 (navnet er ændret af hensyn til barnet/familien)

Det er en enorm lettelse at føle sig så forstået

“Det var så dejligt at få talt med dig igen. Min mand spurgte så interesseret ind til det hele. Tænker, vi til foråret skal booke en time hos dig – jeg vil så gerne, at han skal møde dig!
Det er en enorm lettelse at føle sig så forstået. Og din indlevelse i og tolkning af Simon og hans karaktertræk, med både udfordringer og styrker, er altid imponerende og rammende.
Tak igen, Jonna. Jeg ser frem til at gå i dybden med de forskellige emner og til at påbegynde indsats for Simons videre positive udvikling”.

Udpluk af videre mailkorrespondance med Simons mor:

  • Tusind tak for dine inputs. Du er så fantastisk!
  • Tusind tak for din betænksomme og grundige opbakning i forhold til at få Simon bragt i trivsel. Det hele var yderst brugbart.
  • Jeg er så glad for din støtte, Jonna.
  • Jeg glæder mig meget til at tale med dig, Jonna. Hvis du vidste, hvor meget din rådgivning betyder i det daglige. Din stemme og dine ord i mit hoved, når alt er svært – det er guld værd.

Mor til “Simon” på 9 år, født i uge 34 (navnet er ændret af hensyn til barnet)

Det hjalp os enormt i vores forståelse og tilgang til at hjælpe Andreas

“Vi har været utroligt heldige, dog bestemt ikke uden udfordringer, og sådan er det jo for de fleste præmaturbørn. 
Vores største udfordring har været, at han helt sikkert er sanseintegrationsbarn, og da han var lille og skulle skifte til fast kost, gik det helt i koks.

Men 2 enkle sætninger i et foredrag med dig satte alt på plads.
Hvis man er totalt overstimuleret og prøver at spise, rammer man en hel del sanser via munden. Og så valgte Andreas maden fra. Vi havde utallige fagpersoner inde over, men du var vores redning. Så tak for dine indsigtsfulde og ærlige foredrag, der hjalp os og sundhedsplejersken med at hjælpe Andreas. I dag spiser han næsten alt og han er megafleksibel og alsidig i sin valg af mad.
Essensen i denne besked er dog at takke dig fordi du uden at vide det hjalp os enormt i vores forståelse og tilgang til at hjælpe Andreas. Du har en stor stjerne hos os. Syntes lige du skulle ha et sommerkram og vide at du har gjort en kæmpe forskel. Tak for dig”.

(Modelfoto)
Susan, mor til Andreas på 9 år, født uge 32+0

Tænk hvis vi ikke havde fundet dig. Puha!

“Hvor er jeg bare ovenud lykkelig for at have dig på vores hold!! For hulan det er stort!
Anbefaler dig hver gang, der gives udtryk for frustration fra mødre med deres reagerende præmature børn på præmaturforeningens Facebook-gruppe! Tænk hvis vi ikke havde fundet dig. Puha!”.

Mor til præmatur pige på 3 år

Jeg føler for første gang, at min søn er i gode hænder

“Jeg er fuldt ud tilfreds med rapporten, og jeg er fuld af beundring for dit arbejde. Jeg ville ønske, at jeg havde hørt om dig tidligere. Jeg føler for første gang, at min søn er i gode hænder, og det er en kæmpe lettelse, som er helt ubeskrivelig”.

Mor til 11-årig dreng med ADHD-diagnose

Det kører rigtig godt, så jeg nyder det virkelig

“Lige nu kører det rigtig godt med børene her hjemme, så jeg nyder det virkelig
Min søn er glad, og jeg hører ikke rigtig noget fra skolen. De tror heller ikke, han har ADHD, men som du også siger, at der er ting i hans opvækst, han kæmper med.
Jeg tror så også, at dine råd angående PlayStation er en god del af min søns ændrede adfærd. Han er slet ikke så afhængig af det mere. Jeg kunne dog se, at han følte sig lidt ekskluderet fra fællesskabet i klassen, da alle spillede det samme spil. Så han må spille det spil om onsdagen kun, og så engang i mellem med en kammerat, når de leger sammen, og det er han helt indforstået med.
Han har ikke slået eller sparket i flere uger nu.
Du har hjulpet mig rigtig meget i det her, og jeg har nu kontakt til flere. Jeg er blevet mere glad, men kan jo også se, at min søn har det bedre. Har fundet ud af, at jeg måtte ændre markant på noget i mit parforhold, da det ikke var fair over for børene, at de skulle opleve skænderier hver dag.
Jeg vil gøre alt for, at min søn kommer igennem hele handleplanen, da jeg er sikker på, det vil hjælpe ham endnu mere. At han får nemmere ved at koncentrere sig, bliver bedre til at læse og kommer ud med nogle følelser, der ligger gemt i ham.
Uden al den viden fra dig havde jeg nok fået ham testet for ADHD, og hvis han så havde det, ja så havde jeg nok valgt noget, jeg aldrig kunne finde på nu. Så jeg er evigt taknemmelig for, at vi har snakket med dig”.

Lisa, mor til dreng på 9 år

Han forsvinder ikke længere ind i sig selv, og han kan klare sanseindtryk i samme grad som jævnaldrende.

“Siden samtalen hos jer for godt 2 år siden er det bare gået så godt for Bertram. Han er en rigtig dejlig dreng, der i dag fungerer fuldstændig på lige fod med sine jævnaldrende – inden for nogle områder er han endda foran! Hans motoriske vanskeligheder er væk og han er blevet en helt dygtig lille håndboldspiller. I skolen fungerer han rigtig godt, selvom skolen er organiseret uden fast struktur, med aldersdifferentierede hold i dansk og matematik. Det betyder, at han skal forholde sig til 4 forskellige sammensætninger af børn og undervisning i forskellige lokaler i løbet af ugen, men det klarer han uden problemer. Han husker endda næsten altid at få sit gymnastiktøj med hjem.
Bertram er en meget omsorgsfuld og humoristisk dreng, og han er blevet en meget populær legekammerat blandt sine jævnaldrende. Han forsvinder ikke ind i sig selv, som han gjorde tidligere og han kan klare sanseindtryk i samme grad som jævnaldrende. Bertram er meget musikalsk og en stor fan af den amerikanske gruppe Red Hot Chili Peppers. Derfor gav vi ham en billet til den koncert de spillede i Herning i oktober. Det var hans første rigtige rockkoncert, og vi var lidt spændte på hvordan han ville tage de voldsomme sanseindtryk, der er til sådan en koncert, men det gik simpelthen så godt og han stor-nød det (og vi nød at se på ham mens hans spille luftguitar og lufttrommer til alle numrene). Kort sagt vil vi bare endnu en gang sige tak til jer. I var med til, at vi fik Bertram på rette spor, så han i dag fungerer så godt, som han gør”.

Forældre til dreng på nu 8 år (navnet er opdigtet pga. ønske om anonymitet)

Isabella har det så godt! De sidste to uger har været endnu mere fantastiske i dagplejen end ellers

“Først og fremmest tak for en god samtale. Det har sat så mange tanker (gode) i gang, og vi har det som om, vi selv har været i terapi. Vi har fået håb om og energi igen, at der er noget vi kan gøre for vores dejlige pige. Tusind tak.
At du så også har forstået os til fingerspidserne, det er SÅ dejligt!”.

Og et stykke inde i forløbet:
”Isabella har det så godt! De sidste to uger har været endnu mere fantastiske i dagplejen end ellers. Nu har hun ikke engang tid til at komme ind af døren, før hun er i gang med at lege med de andre. Skønt!
Efter spædbarnsterapien var hun lige lidt udfordrende i to dage, men super glad alligevel og vi kan mærke, der er noget hun slap hos terapeuten.
Så som du nok kan høre, så går det bare så godt, og vi er så overvældet af, hvor lidt der egentlig skal til – bare lidt ærlighed og det rette ordvalg, så kan man selv hjælpe sådan en  lille størrelse SÅ langt. Jeg fortæller også vidt og bredt både om jer, men også om spædbarnsterapi.
Der er mange, der bliver dybt rørte/rystede over, at så små børn ikke bare har glemt fødslen og efterforløbet, men jeg kan se, at det sætter tanker i gang hos diverse mødre.
Der er flere og flere, der bemærker de meget pludselige ændringer hos Isabella – selv en far i dagplejen spurgte den anden dag: Har Isabella ikke forandret sig temmelig meget?! Det var så godt at høre. Godt nok har Isabella altid været en glad og interesseret pige, men meget forbeholden overfor de andre børn. Det er hun ved at have lagt af sig. Det er så skønt!
I morgen skal vi af sted til terapi for sidste gang, så mener vi, at vi har gjort alt, vi kan, for at hjælpe Isabella til at få sat nogle punktummer for den svære tid i hendes liv. Så skal det bare vedligeholdes og nydes!
Terapeuten har hjulpet, som du nok kan forstå, Isabella rigtigt meget, men hun har også hjulpet os. Vi havde to sessioner alene med hende, før Isabella skulle med, og da fik vi begge grædt lidt ud over det hårde forløb. Terapeuten taklede det på den helt rigtige måde for os, og vi kan mærke, vi alle er ved at være klar til at se fremad og give slip på alle ”sårene”.
Og så vil vi bare lige sige tak til dig endnu en gang. Vi er begge så rørte over, at der findes en ildsjæl som dig, som husker os og vores datter :-)”.

Jesper og Maria, forældre til 2-årig præmatur pige

Vores datter har nu færre mavesmerter og er i en god trivsel i børnehaven

“Vi var meget lettede over endelig at have fundet en person med så bred en viden inden for præmaturområdet, at vi kunne få hjælp til en helhedsorienteret indsats for at vores datter kan få det godt. Jeg har talt varmt om dig til min ressourcegruppe fra neonatalafdelingen.
Vores datter har nu færre mavesmerter og er i en god trivsel i børnehaven, hvor hun har fået overskud til at lege i gruppe på 3 piger. Hun bliver ikke mere så ked af det ved afvisning i leg. Børnehaven har indført hviletid efter frokost, hvilket hun profiterer af. De har også iværksat Marte Meo-forløb for hende”.

Jørgen og Tine, forældre til 5-årig præmatur pige

Havde vi dog bare vidst dette for flere år siden, så havde det sparet os for en masse bekymringer

“Vi har været hos terapeuten 4 gange, og allerede efter den 1. gang havde vi en sød og glad  pige – et helt andet barn!
Havde vi dog bare vidst dette for flere år siden, så havde det sparet os for en masse bekymringer og dårlig stemning i vores hjem.
Vi er blevet bedre til at tale om, hvad vi skal, hvem der kommer osv. Nu har Matilde overskuddet til at høre efter og selv spørge ind til tingene.
Vi har indført 1 times middagslur hver dag, og det fungerer rigtig godt. Hun får et break, som hun virkelig har brug for og børnehaven mærker også stor forskel, så hun nu virker som     om, hun har overskud til at klare eftermiddagen også. Vi har fået en lidt mere afslappet aften,  da hun kommer lidt senere i seng, hvor vi kan tale, spille og lege.
Vi oplever oven i købet, at hun leger alene på værelset og selv finder på noget – fx lego, dukker osv. Vi bliver gang på gang overraskede over, hvor meget det har hjulpet, og det har givet et kæmpe overskud herhjemme.
Tusind tak for jeres hjælp og henvisninger, vi har fået en ny familie! :-)”.

Claus og Rie, forældre til 3½-årig præmatur pige

Konkret og kompetent vejledning

“Endnu engang tusind tak for det gode møde; med en vejledning, der var meget konkret og kompetent i vores øjne – det var rart for én gangs skyld :-)”.

Ann & Thomas, forældre til præmatur pige på 10 måneder

Vi oplevede, at du så og mødte vores datter. Og hun følte sig mødt

“Kære Jonna.Tusind tak for i går – du er god! Og det, du sagde, gjorde virkelig indtryk. Vi oplevede, at du så og mødte vores datter. Og hun følte sig mødt, er jeg sikker på. Du er guld værd.
Også tusind tak for rapporten, som jeg har læst igennem flere gange. Den er bare så god, fyldestgørende og nærværende. Igen her viser du bare, at du ser vores datter som den pige, hun er. Jeg tror, mødet med dig har gjort, at hun kan se, der er en mulighed for at få det bedre med sig selv, og du har givet hende indsigter i, hvordan tingene hænger sammen – tak!
Og så positivt at læse om de behandlingsformer, du anbefaler”.

Mor til datter på 17 år med spiseforstyrrelse og følelsesmæssige udfordringer

Tusind tak for verdens bedste samtale

“Tusind tak for verdens bedste samtale. Hvor er det dejligt at tale med en som dig. Endelig en der forstår situationen – uden at man hele tiden skal overbevise og forsvare sig. Du har fået fat i hele essensen og har noteret dig de rigtige ting på samtalearkene.
Vi praktiserer positive svar og “et nej er et nej”. Det går helt sikkert fremad. Det virker meget bedre og vi har færre konflikter. Tak for reminderen”.

Signe Frogne, mor til tvillingedrenge på 4½ år

Vi føler, at 5 års kamp er slut

“Vi er meget, meget glade for rapporten.
Jeg føler, at 5 års kamp er slut. Var simpelthen så træt hele weekenden”.
Og fra artikel i Søndagsavisen: “Annette & Flemming havde hørt om Rafael Centeret i Roskilde, der som det første af sin art i Danmark tilbyder hjælp til for tidligt fødte børn og deres forældre”.
”Jeg må indrømme, at jeg var temmelig skeptisk. Det kunne umuligt hjælpe bare med noget massage, og hvad de ellers gør”, siger Flemming.
Vi kunne se, at hun blev gladere, og efterhånden kunne hun være sammen med de andre børn i børnehaven en hel dag uden at skulle have voksenkontakt. Nu er hun også begyndt at gå til fodbold. Og det elsker hun”, siger Flemming.

Annette & Flemming Berg, mor og stedfar til 6-årig præmatur pige

Annas forandring er helt utrolig

Annas forandring er helt utrolig. Skoleskiftet har haft så mange sidegevinster, som højere frustrationstærskel, initiativ, venskaber m.m.

Tina, Mor til præmature tvillinger på 12 år

Det er som om, jeg så bedre forstår mig selv

“Hende Charlotte forstår mig meget bedre end alle de andre behandlere, jeg har været hos. Det er som om jeg så bedre forstår mig selv. Jeg kan mærke, hun er ægte interesseret i sit arbejde.
Det var næsten som hypnose, jeg var væk, men var der, men var ligesom på et andet plan. Hun har altså bare fingre, der kan noget uden det gør ondt. Jeg var helt afslappet, som jeg ikke har været før. Jeg tror, det er en behandlingsform, der kan hjælpe meget på mine traumer.”

Mathias, 16 år, født i uge 30